Fidesz: Szél Bernadett tisztázza, mit keresett a „Soros-katonáknál”

2017. november 9. 17:55

Szél Bernadett Soros György szövetségeseivel találkozott a Fidesz szerint. A nagyobbik kormánypárt csütörtöki reagálásában felszólította az LMP-s politikust, hogy tisztázza mit keresett a „Soros-katonáknál”.

A Fidesz szerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke és a párt miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon és Magyarországot támadták. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Szél Bernadett szerdán azt mondta, egyes uniós biztosokkal történt tárgyalása után számára olyan kép rajzolódik ki, amely szerint a biztosok között sincsen egyetértés azzal kapcsolatban, hogy az uniós források visszatartása lehetséges-e vagy sem, ha jogállamiságot sért egy adott ország.

A Fidesz reagálásában felszólította Szél Bernadettet, hogy tisztázza, mit keresett a „Soros-katonáknál”. Hozzátették: az LMP társelnöke – akit a Fidesz szintén Soros-katonának nevezett, mivel korábban Soros György egyik szervezeténél dolgozott – Vera Jourovával tárgyalt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozik Soros Györggyel és elismerte, az „EU lépéseinek szívében” a Soros-hálózat értékei állnak. Emellett a Fidesz szerint Jourová Magyarország büntetését követelte, és bírálta a Soros-szervezeteket érintő átláthatósági törvényt.  Szél Bernadett emellett Soros György másik „szövetségesével”, Corina Cretu reionális politikáért felelős uniós biztossal is találkozott.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120515