A munka világáról tartott részországgyűlést az MSZP

2017. november 9. 17:06

Az MSZP olyan programot ad, amely a biztos megélhetésről és fizetésemelésről szól, de ennek megvalósításához kormányváltásra van szükség – mondta Tóth Bertalan csütörtökön.

A munkára és a megélhetésre fókuszált az MSZP részországgyűlése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán csütörtökön. Az ellenzéki pártnak korábban Hajdúszoboszlón és Egerben volt hasonló rendezvénye, a következőt Ajkán tartják majd. A zárt ülést követő sajtótájékoztatón Tóth Bertalan frakcióvezető közölte: a munka világával és a bérek felzárkóztatásával foglalkoztak. Mint mondta, a párt programot ad, amely a biztos megélhetésről, fizetésemelésről szól, ennek megvalósításához kormányváltásra van szükség.

Bangóné Borbély Ildikó parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a biztos megélhetés a gyermekvállalásról is szól, ám a mai Magyarországon „a legnagyobb szegénységi kockázatot az jelenti, ha egy fiatal pár gyermekáldásra adja a fejét”. Gúr Nándor alelnök, országgyűlési képviselő azt mondta: a részországgyűlést követően egy több témára koncentráló határozati javaslattervezetet nyújtanak be. A témák között említette a megélhetést és a minimálbér nettó összegének 100 ezer forint fölé emelését.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120511