Összefogás

A Jobbik szavazói összefognának a baloldallal

2017. november 8. 11:49

A Jobbik szavazóinak fele simán összefogna a baloldallal a Fidesz leváltása érdekében, sőt közel negyven százalékuk Gyurcsány Ferencet is bevenné a projektbe – derült ki a Republikon Intézet 24.hu megbízására készült méréséből.

A Jobbik szavazóinak fele szerint a Fidesz leváltása érdekében össze kell fogni a baloldallal – írja a 24.hu a Republikon Intézet friss kutatására hivatkozva.

A Republikon Intézet mérése szerint mind a baloldali-liberális kormányt kívánóknál, mint a Jobbik kormányalakítását remélőknél azok vannak a legtöbben, akik szerint az összes ellenzéki párt együttműködésére szükség van.

A felmérés szerint a Jobbik-szimpatizánsok fele, míg a baloldali, liberális választók egyharmada terjesztené ki a teljes ellenzéki összefogást a Jobbikra is.

Gyurcsány Ferenc a felmérések szerint továbbra is az egyik legnépszerűtlenebb politikus. A baloldali és liberális választók 19 százaléka a Republikon kutatása alapján úgy gondolja, a volt miniszterelnök annyira elutasított, hogy részvétele csak ártana a pártok közötti együttműködésnek.

A jobbikosok többsége (56 százalékuk) elutasító Gyurcsány szerepvállalásával szemben, de 38 százalékuk elismeri, hogy bár Gyurcsány nem népszerű, a DK-szavazóknak fontos a jelenléte, így a kormányváltás érdekében neki is szerepet kell kapnia az ellenzéki oldalon.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120427