Politikai pótcselekvők

2017. november 7. 13:39

Ircsik Vilmos
Magyar Idők

Javaslom, hogy nevezzük őket ezentúl pótcselekvőknek. Mármint az összes ellenzéki pártot és pártocskát.

„Javaslom, hogy nevezzük őket ezentúl pótcselekvőknek. Mármint az összes ellenzéki pártot és pártocskát. Éspedig azért, mert a célratörő, szívós munkálkodás helyett kivétel nélkül valamennyi a látványra, a látszatra építi politikáját, és mint jól tudjuk, a látszat csal. Akárcsak ők. A pótcselekvés mint program nagyjából a 2010-es megsemmisítő vereség óta tart, és ha az eredetét kutatjuk, névadási mágiával, illetve osztódásos szaporodással kezdődött, amikor az MSZP-ből kivált szekta a Demokratikus Koalíció nevet vette fel, holott nem volt közöttük sem igazi demokrata, sem koalícióra nem léptek senkivel.

Aztán a 2014-es, újabb választási zakót az újabb keresztelői hókuszpókusz, a demokratikus ellenzék elnevezés kiagyalása követte. Ebbe a Jobbik kivételével beleértettek mindenkit, aki élt és mozgott, no meg kellőképpen gyűlölte Orbán Viktort. Ám az utóbbi időkben ezt a diszkriminációt is sutba dobták, és most már szíves örömest paroláznának az eddig nácinak bélyegzett ősellenséggel, és noha mindkét fél szabódik még, mint Kati a tánc előtt, azért érezni rajtuk, hogy szívesen beadnák a derekukat, de be ám. Ennek okán, visszatérve a kezdő gondolathoz, immár bízvást sorolhatjuk őket egy táborba, és bízvást javasolhatom, hogy tényleg nevezzük őket politikai pótcselekvőknek.

A pótcselekvések teljes listája szétfeszítené egy ilyen röpke publicisztika kereteit. Ezért emlékeztetőül csak néhányat idézünk fel közülük. Elsőnek talán vegyük a 2012-ben Miskolcról indult, kétes elemekből összetoborzott éhségmenetet, amely többéves szenvedés után réges-régen jobblétre szenderült, ami nem csoda, hiszen vezetői között ott volt a sikkasztó Simon Gábor, aki ellen ma is eljárás folyik, csak azt nem tudni, hogy miért késik ennyit az az ítélet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120388