Fegyvereket találtak Berlinben egy feltételezett iszlamista ügyében tartott razzián

2017. október 25. 14:07

Éles fegyvereket és sok lőszert találtak Berlinben egy feltételezett iszlamista ügyében tartott razzián, de merénylet előkészítésére utaló jeleket egyelőre nem találtak.

Éles lőfegyvereket és nagy mennyiségű lőszert találtak Berlinben egy feltételezett iszlamista ügyében tartott razzián – közölték szerdán a német főváros hatóságai.

A berlini rendőrség és a tartományi legfőbb ügyészség közös közleménye szerint szerdára virradóra négy helyszínen tartottak házkutatást, és őrizetbe vettek egy 40 éves német állampolgárt, aki ellen már több hónapja nyomoztak a többi között azzal a gyanúval, hogy a szélsőséges iszlamisták közé tartozik. A rajtaütést azért határozták el, mert azt tapasztalták, hogy erősödik a gyanúsított hajlandósága az erőszakra. 

A nyomozók kiderítették, hogy a férfi hozzáférhet éles lőfegyverekhez. Ezért a tartományi legfőbb ügyészség terrorveszélyre hivatkozva magához vonta az ügyet. A lefoglalt fegyverek, lőszerek és fegyveralkatrészek alátámasztják a gyanút, de konkrét merénylet előkészítésére utaló jeleket egyelőre nem találtak.

(MTI)

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119686