Iszlamista propagandafilmből okult a magyar szélsőjobb

2017. október 24. 09:56

A filmet, melyen az Iszlám Állam és más terrorszervezetek robbantásai láthatók, a Betyársereg vezetője szakmailag nagyon klassznak minősítette.

A bőnyi rendőrgyilkosággal gyanúsított Győrkös István szervezete, a Magyar Nemzeti Arcvonal egy iszlamista propagandafilmet terjesztett, mely az Iszlám Állam módszereit ismerteti – adja hírül a Zoom.hu. A „Hogyan harcol az iraki ellenállás?” című, 2000-2500 példányban gyártott, magyar narrációval és felirattal ellátott, több mint hatórás film robbantásokat mutat be, gyakorlati tanácsokat ad a házi bombakészítéshez és a páncélozott járművek elleni bombatámadásokhoz, emellett elmagyarázza, hogyan és miért kell kivégezni az árulókat, a kémeket, a politikai vezetőket. A film a bevezető felirat szerint a közreadó részéről „nem tekinthető ideológiai állásfoglásnak”, ugyanakkor a készítők tiszteletüket fejezik azok felé, aki szembeszálltak a cionista hatalommal.

Az MNÁ-n kívül számos szélsőjobboldali radikális szervezet ajánlotta aktivistáinak a filmet, így például a Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2014-es pécsi rendezvényén, elmondva, hogy a film „szakmailag nagyon klassz” és „rendkívül jó a szellemisége”. Arra a kérdésre reagálva, hogy „mi lenne, ha meg akarnánk dönteni ezt a rendszert”, Tyirityán a film mellett ajánlotta a 168 halálos áldozatot követelő oklahomai merénylet elkövetőjét, Timothy McVeigh-t megihlető, „Turner naplója” című, faji háborúról szóló regényt, valamint Fidel Castro, Mao Ce Tung és Che Guevara könyveit is.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119623