Feri, a liberális-konzervatív etióp a cseh politika új sztárja

2017. október 21. 21:13

A liberális-konzervatív TOP 09 párt színeiben az etióp származású Dominik Feri is bejutott a cseh törvényhozásba.

2017. október 21. 21:13

A szombaton zárult cseh választáson az utolsó pillanatban a TOP 09 párt is becsúszott az új parlamentben. A korábban a veterán arisztokrata Karel Schwarzenberg által vezetett párt most új arcokkal küzdött meg a bejutásért.

Közöttük van az alig 21 éves Dominik Feri. A részben etióp származású, mindig elegáns öltözetéről és afrofrizurájáról felismerhető fiatalember már szerepel néhány éve a cseh közéletben, nagy népszerűségre szert téve. Az erősen EU-szkeptikus cseh közéletben Unió-pártinak vallja magát, de az üzenetei most révbe értek: volt Prágában elég szavazó, aki bejuttatta őt a parlamentbe. 

Feri a cseh parlament történetének legfiatalabb képviselője lesz. Azt ígéri, a közösségi hálókon fog beszámolni politikai tevékenységéről és teljesítményéről, a nyitottság jegyében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. október 23. 12:24
Csehország a német típusú ejtőn, és gyorsul.
még fokozza
2017. október 22. 12:30
Ő lesz a cseh Obama.
KannibálTatárÚr
2017. október 22. 09:25
Nem árt azért tudni, hogy Ferit a szavazók juttatták a parlamentbe. A listán az utolsó, 36. helyen szerepelt, 15000 választó jelölte őt meg a szavazócédulán, hogy őt akarja a parlamentbe. (A cseheknél nincs egyéni jelölt, hanem a listán be lehet keretezni a preferált személyt. A listavezető pártelnök után ő kapta a legtöbb jelölést).
illesl
2017. október 22. 09:16
ÉN KÉREM, ÖSSZE VAGYOK ZAVARODVA. Azt írta az újság, hogy a csehek bezárkozó, idegeneket nem szerető, migránsellenes nép. Mit olvasok: (i) fél-etióp - fél-cseh a legfiatalabb képviselő a leendő cseh parlamentben (ii) fél-japán, fél-cseh üzlet ember Tomio Okamura a leendő parlamentben (plakátján a ne islámu, ne teroristům szöveg). (iii) Andrej Babiš pedig Bratislavában (POZSONY, Prešpork) született szlovák. Hogy is van ez, melyik irányba mossam ki agysejtjeimet. Most mi a trendi, a csehek haladók, vagy xenofóbok, rasszisták és orbanisták????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik