A Momentum hipermarket

2017. október 20. 15:16

Torba Tamás
Magyar Nemzet

Az ötletözön jó fele akkor lenne megvalósítható, ha Fekete-Győr András előtt a választópolgárok megvilágosulva térdre borulnának.

„Miután elolvastam a párt programját, úgy éreztem, olyan politikai hipermarketbe léptem be, ahol a választó kedvére csemegézhet az ígéretes termékek között. Sokak kosara színültig telhet, annyi az ötlet. De mielőtt oligarcháink és bürokratáink menekülőre fognák, kénytelen vagyok néhány tűszúrást eszközölni a színes politikai léggömbön, amelyet a Momentum felengedett a közélet égboltjára.

Az első a program és a kormányok mozgásterének viszonya. Az ötletözön jó fele akkor lenne megvalósítható, ha Magyarország testületileg a Marsra költözne; ha hazánkat atomcsapás érné, és a romok alól előmászók mindent a nulláról kezdhetnének; ha Fekete-Győr András előtt a választópolgárok megvilágosulva térdre borulnának, és a párt próféciáit zokszó nélkül végrehajtanák. Az ígéretek többsége minimum kétharmados többséget igényel. Ezt minden érdeklődő azonnal átlátja. Innen csak egy lépés eljutni a kritikákig, amelyek a pártot a választók hülyének nézésével vádolják. A viccesebb kedvűek szerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt programja is van annyira reális, mint a Momentumé. De azon legalább lehet nevetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A Momentum hipermarket
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119516