Őszintén a bérunióról

2017. október 20. 15:27

Mindaddig, amíg a Jobbik fő kampányígérete a közalkalmazottak béreinek emelése, addig közveszélyesek és pusztítást jelentenek a magyar szabadság utolsó gyenge lángjaira.

2017. október 20. 15:27
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„A Jobbik az elmúlt hónapokban hatalmas energiát ölt abba, hogy megszerezze a közalkalmazottak kegyeit a béremelési ígéreteivel. A fenti elemzés tükrében nagyon jól tudjuk, hogy ez mit jelent, és nem szorul részletes kifejtésre: azt jelenti, hogy az állami alkalmazottak a piacon dolgozók kárára juthatnak a béremeléshez; azt jelenti, hogy az államnak adókkal kell büntetnie a sikeres és értékteremtő embereket, hogy megjutalmazza azokat akik számos esetben nem termelnek semmit; hogy csökkenti a megtakarítások mértékét és a jelenleginél is mélyebb hanyatlásba taszítja a nemzet gazdaságát.

A megoldás természetesen az, amit a Jobbik – vagy bármely egyéb párt – aligha fog bevállalni: bezárni a hivatalokat, megszüntetni a bürokraták gazdaságpusztító munkáját, kiszállni az egészségügyből, kiszállni az oktatásból, hogy azok az emberek, akiket eddig az adófizetőkkel tartattak el, a gazdaságunk értékteremtő tagjaivá válhassanak, és ténylegesen olyan munkát végezhessenek, amit a fogyasztók önként megvásárolnak. Ha például a tanárok ténylegesen megérdemlik azt a béremelést, akkor semmi szükségük nincsen arra, hogy az Állam kényszerítse a szülőket arra, hogy megfizessék azt.

Ez az egyetlen ésszerű és felelősségteljes út bármilyen nemzet számára, és ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy a Jobbik elérje a célját és emelkedjen az életszínvonal folyamatosan és mindenki számára. Viszont mindaddig, amíg a fő kampányígéretük a közalkalmazottak béreinek emelése, addig – ahogyan Ludwig von Mises kifejti – közveszélyesek és pusztítást jelentenek a magyar szabadság utolsó gyenge lángjaira.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csombor
2017. október 21. 20:01
Tisztelt Szerző, kedves cantharism! Sajnálattal közlöm, hogy Berecskereki kollégához csatlakozom, lássuk be, ez az írás most nem olyan jóra sikeredett... Elolvastam (átfutottam) a terjedelmes eredetit, amelynek fő mondanivalója: "Ahogyan fentebb láthattuk, a piacgazdaságban a fogyasztó az úr." és "... nem a vállalkozó dönt arról, hogy kinek, milyen munkáért és mennyi bért fizessen. A béreket végső soron a fogyasztó fizeti." Nagy igazság! Tisztelt Szerző, kedves cantharism! Ha a fogyasztónak nem cincog a zsebében, akkor nincs miből megfelelnie annak a funkciónak, mely szerint eldönti, hogy miért mennyi bért fizet. (Nem fizetőképes a kereslete.) Ahhoz, hogy tudjon fogyasztóként munkabért adni magának, ahhoz előbb pénzt kell kapnia - magától. Tisztelt Szerző, kedves cantharism! Ajánlom figyelembe venni Lézer János szavait: http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Hulyesegeket_beszel___mondta_Lazar_a_kormany_egyik_kedvenc_epitocegenek_vezererol.html?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral, illetve a napokban ezen szerveren megjelent Nick Hanauer videót szintén tárgyban. Persze nem kizárt, hogy a milliárdos is egy jobbikos, inkognitóban. Vona pedig hogy' jön ehhez az egészhez? „Egyenlő munkáért, egyenlő bért!” elvét akarja érvényesíteni és nem csak a közalkalmazottak bérét a háromszorosára emelni. A szezon és a fazon esete. Tisztelt Szerző, kedves cantharism! Még olyan fiatal, még nem késő megfontolni a pályakorrekciót. Mint Lenin, - ha már a marxisták közé keveredtünk - mondotta az ashabadi lóversenyen: "Ami nem megy, azt ne erőltessük."
akohazi
2017. október 21. 19:15
Miért mondják itt, a hangadók, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bér követelése egyrészt kommunizmus, másrészt csak a közalkalmazottakat érinti? A férfiaknak és a nőknek egyenlő bérezést követelők is kommunisták. Vagy a bőrszín alapján lehet ugyanazért a munkáért elérő fizetést kiutalni? A Lajtán túl egy-egy beszállító "piaci" szereplő is többszörös fizetést kap ekvivalens munkáért, mint a Lajtán inneni társa. Vagy a Tesco-dolgozói sem tesznek sokkal többet a többszörös fizetésükért, mint a hazai Tesco-dolgozók.
Berecskereki
2017. október 20. 19:35
Kedves cantharism! Attól nem lesz tudományos egy írás, ha innen-onnan idézget és az idézetek nincsenek se egymással, se az Ön által írt tartalommal összhangban. Így nem az idézeteket tartom fércmunkának, hanem az Ön által megfogalmazottakat. Cáfolni pedig csak olyan írást tartok érdemesnek, amelyik számomra értéket jelent. Egyetértek Önnel amikor azt írja: Nos, az kétségtelen, hogy valamelyikünk éppen az ostobaságát demonstrálja, de azt hiszem elég a beszélgetésünk olvasóira hagynom intellektuális gyakorlat gyanánt eldönteni, hogy melyikünk is az.
atila68
2017. október 20. 19:07
Egyszer már egy kormány belenyúlt a közalkalmazotti bértáblába, össze is omlott a gazdaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik