Je suis KFC-s munkavállaló

2017. október 20. 10:19

Jámbor András
Kettős Mérce

Érdemes lenne megnézni a nagyobb képet, ami kizsigerelt munkavállalókról szól.

„Valójában Szabó Zoltán sztorija után nem 500 ezer forintos sérelemdíj kifizetésnek, nem is a munkavállalók kötelező képzésre küldésének kellett volna következnie, hanem egy, a KFC és az azt üzemeltető cég minél több boltjára kiterjedő munkavédelmi ellenőrzésnek. Persze nem azt mondom, hogy fel kell menteni a biztonsági őrt, vagy a KFC bármelyik aznapi dolgozóját. A biztonsági őr kirúgása és az aznapi munkavezető felfüggesztése is jó és jogos lépés volt.

Ahelyett, hogy azt kezdjük el nézni, provokált-e Szabó Zoltán vagy sem, és ahelyett, hogy hülye biztonsági őrözünk, vagy a KFC válságkommunikációját közvetítjük élő egyenes adásban, érdemes lenne megnézni a nagyobb képet, ami kizsigerelt munkavállalókról szól.

És itt van felelőssége mindenkinek: a magyar államnak és a médiának is (meg írnám, hogy Szabó Zoltánnak, hogy nem ezt vetette fel, de egy nappal azután, hogy valakit megvertek, nem várható el a tökéletes és átgondolt kommunikáció) abban, hogy nem akarja megnézni a nagy képet egy ilyen ügyben, csak a médiaszenzáció után sodródik az üggyel.

Mert ha nincs más, értelmesebb magyarázat a média által elénk rakott terítéken, olyankor jönnek elő az olyan baromságok, mint a proli düh, a biztos azért verték meg, mert Index, meg a provokált Szabó Zoltán. Ilyenkor bizony Tibi Atya írja a legjobb cikket a KFC-s esetről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119497