Vajon melyik magyar párt szolgálja Macron érdekeit?

2017. október 20. 15:19

A Momentum tovább csökkentené Magyarország nemzeti önállóságát.

2017. október 20. 15:19

„A Momentum tovább csökkentené Magyarország nemzeti önállóságát, és hozzájárulna a Macron-féle tervek megvalósulásához.

 
Mindez nem számít újdonságnak a Momentumtól. A párt már az első komolyabb megmozdulása során, május elsején is megmutatta, hogy semmiben sem különbözne politikájuk az egykori SZDSZ-től. A Hősök terén a szimpatizánsaik előtt Fekete-Győr András arról beszélt, hogy ők nem megállítani szeretnék Brüsszelt, hanem lemásolni. A párt nemzeti önállóságot feladó szlogenjei ugyanakkor egy olyan időszakban, amikor a brüsszeli uniós vezetés az EU-párti Politico magazin szerint is válságok sorát generálja, nem aratott osztatlan sikert. Ráadásul a nemzeti, így a magyar megoldások is többször meghaladták és felülmúlták a brüsszeli intézkedések hatékonyságát. A feltétlen Brüsszel-imádat számos balliberális értelmiséginél is kiverte a biztosítékot, a kormánypártisággal nem vádolható Jámbor András újságíró például azt írta, »a Momentum felszólításában gyakorlatilag megismétlődik a rendszerváltás társadalmi szerződése. Az Európához való minden áron felzárkózás ígéretéért cserébe áldozzunk be más megfontolásokat, érdekeket, vágyakat.«”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. október 20. 20:05
Hát a Fidesz sem növelte tovább. Ha a magyar alkotmány a magyar nemzet érdekeit szolgálná, akkor ilyenek lennének benne kicsit jobban megfogalmazva: 1. Magyarország szabadságát, önrendelkezési jogait senkinek nincsen joga feladni, sem csorbítani. 2. A föld, a víz, a levegő, az energia és az ásványkincsek a magyarság elidegeníthetetlen tulajdonában vannak. Azok felett csak magyarországi választópolgár szerezhet birtokjogot. 3. Minden választópolgárt egy és ugyanazon szabadság illet meg a kötelezettségek és a jogok összhangján keresztül. 4. Minden jogszabálynak, határozatnak, intézkedésnek meg kell felelnie az itt kifejtett elveknek. 5. Az egyetemes nemzet minden tagjának kötelessége és joga, hogy ellenálljon és ellentmondjon minden olyan törekvéssel szemben, amely jogainak gyakorlását csökkenti, és kötelezettségei teljesítésének feltételeit korlátozza, vagy gátolja illetve ha bármelyik választott képviselő, képviselők testületei, az Országgyűlés hazánk alkotmánya, alaptörvénye vagy a nemzet érdeke ellen tesz, anélkül, hogy ezzel jogsértést követnének el. 6. Az államfő a választópolgárok által szabadott választott tisztségviselő.
holder
2017. október 20. 16:43
Most, hogy az MSZP padlón van, a Momentum és az LMP került a lakájmédia céltáblájára. Jellemző, hogy Botka visszalépéséig (amivel vége lett a szociknak) nem ült a Fidesz vitatkozni közülük valakivel - most meg hétről hétre ott ücsörögnek az Rtl-ben és az Atv-ben.
péterx
2017. október 20. 16:34
Nem hiába mondtuk már a legelején , kórusban , itt az "Új-SZDSZ"...
paraklétosz
2017. október 20. 16:13
Momentum, szekundum.... szekunda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik