Orbán, Gyurcsány, Bajnai

2017. október 17. 12:18

Mérő László
Mindset

Bajnai egy kommunikációs antitalentum, annyi karizmája nincs, mint egy lapostetűnek. Interjú.

Van olyan rendelkezése ennek a kormánynak, amivel egyetért?

Azért nem tetszik nekem ez a kérdés, mert azt feltételezi, ha a miniszterelnök vagy a kormány csinál valami jót, akkor azt ünnepelni kellene. Miközben az az alap, hogy jót csinál. Ha én megtartok egy órát rendesen, azt se ünnepeljék meg, az a feladatom.

A kiábrándult, de még voksolni akaró Fidesz-szavazók pedig pontosan ezzel érvelnek: korrupt a rendszer, de legalább történnek jó dolgok is, nem úgy, mint az előző rendszerekben.

Gyurcsány vagy Bajnai csupa hülyeséget csinált? A fenét! Még több jó intézkedésük volt, mint Orbánnak. Csak az egészet baszták el, méghozzá elég keményen, de más miatt! Gyurcsány az egója miatt, Bajnai meg egy kommunikációs antitalentum, annyi karizmája nincs, mint egy lapostetűnek. Sorolom, ami nem történt meg Orbán alatt, de megtörténhetett volna: Nem épült fel a Rubik-Ház, pedig leszerződtek, az M4-es autópálya és még mennyi minden. Orbán Viktorral a fő bajom az, hogy krakéler. Provokál, keresi a bajt, majd elszalad előle, mert pontosan tudja, hogy el tud szaladni.

Egyre többen szaladnak el ezen attitűdje és ebből következő kormányzása miatt, akár az országból is, a politikai apátia pedig egyre erősödik. A negatívan hat kormányzása a nemzettudatra is?

Ezt nem tudom biztosan, de akik elmennek, azok általában úgy érzik, nincs itt perspektívájuk. Én azért élek itt, mert itt szeretek élni, nem pedig azért, mert nagyvilágon e kívül nincs számomra hely. A kérdés inkább az: Itt van-e számunkra hely? Furcsa szerzet ebből a szempontból Orbán és a politikája. A rendszerváltás előtt én nem írtam semmit, most viszont nem aggódom, hogy mindjárt rámtörnek és elvisznek. Sok minden változott a régi rendszer óta, de ezzel együtt a levegőt mégis elszívják sokak elől. Nem az a baj, hogy nagyvilágon e kívül is van számodra hely, hanem az, hogy itt nincs!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119332