A következő ekkora dolog a Földön kívüli élet felfedezése lesz

2017. október 17. 15:51

A csillagászat tényleg nem lesz már soha olyan, mint korábban.

2017. október 17. 15:51
Kiss László
Index

„Ezek után várható, hogy nagy számban jönnek hasonló megfigyelések. A csillagászat tényleg nem lesz már soha olyan, mint korábban, hiszen egy korábban még soha nem észlelt jelenséget sikerült először megfigyelni. Biztos vagyok benne, hogy 5-10 éven belül szinte rutinszerűen fogjuk felkeresni az adott hónapban aktuális, »már megint jött egy gravitációshullám-riasztás« unott fanyalgást kiváltó jelenségeket. De az első az mindig emlékezetes marad – még ha ezért a mostani felfedezésért valószínűleg már nem fog senki Nobel-díjat kapni.

Évtizedek kutató-fejlesztő-kísérleti munkája ért be a héten. Ekkora jelentőségű felfedezést a csillagászattól én akkor várok legközelebb, amikor a Földön kívüli élet első jeleit fogjuk bejelenteni – talán még a mi életünkben.

Addig is maradnak a csillagászati »tucatfelfedezések«, amikre nyilván mindannyian nagyon büszkék leszünk, főleg, ha tevőlegesen is részt tudunk venni benne. De ekkora durranás, mint a hétfői bejelentés, ritkán van.

Vegyük észre: történelmi időket élünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. október 23. 22:36
Érdekes elolvasni a kommentek többségét is. Véleményem szerint minden rendszer mögött ott van a rend teremtője. (Nem kifejezetten vallási értelemben). Ez a "teremtő" lehet valami, vagy valaki. A rendszer része akár egy hangya is,például nem tudja, mi az a mobiltelefon, de a fizika törvényei szerint érzékelnie kell a létezését. A kérdés az, hogy ha nem érzékeli, akkor mi gátolja ebben. A rendszerek kialakulásának , összeomlásának dinamikája izgatja manapság a tudomány embereit.
Jóakaratúember
2017. október 18. 12:24
Ebben az értelemben az ilyen végtelen sorozat tagjai is minden határon túl közelednek a nullához. Ekkor a végtelenben valóban véges eredményt adhat a tagok összege.
még fokozza
2017. október 17. 18:00
Szerintem hatalmasat tévednek. Mint amikor azt hitték, hogy a föld lapos. Egyszerűen energiakitörést mértek meg. Semmi gravitációs hullámot. Kell valamit felmutatni, sokan dolgoznak a projekten. Ha az órám késik nem veszem észre csak ha összehasonlítom egy másikkal. Ha a térrel megnyúlik az idő nincs viszonyítási alapom, azt, hogy a másik inerciarendszerben mi van, honnan tudhatnánk? Semmi egészen biztosat nem tudnak. Még az is lehet, hogy a világegyetem nem tágul, hanem zsugorodik. Amit látunk és érzékelünk teljesen csalóka lehet. Amit erősen feltételezek, rossz a látásmódunk. Valójában nem a tömegnek van gravitációs ereje, hanem a gravitáció olykor, ha talál, magához vonz tömeget. Ennek a törvényszerűségét kellene kutatni. A gravitációnak a harmóniáját.
III. Öreg Banya
2017. október 17. 16:34
Földönkívüli élet? Ez is valami gyíkember hívő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik