CEU-ügy

Trócsányi: A kormány módosítja a Lex CEU-t

2017. október 13. 12:59

Trócsányi László igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány a Lex CEU-ban megjelölt határidő módosítására adott be törvényjavaslatot.

Trócsányi László igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány nevében benyújtotta a külföldi felsőoktatási intézmények magyarországi működési feltételeire vonatkozó határidők egy évvel történő meghosszabbítását célzó törvényjavaslatot. 

Ha az országgyűlés elfogadja a javaslatot, 2018- január 1-je helyett 2019- január 1-ig kell megfelelni a CEU-törvényben előírt feltételeknek. Trócsányi hangsúlyozta, a kormány álláspontja szerint a törvénymódosítás a jelenlegi formájában is mindenki számára teljesíthető feltételeket szabott meg. „Az egyre fokozódóbb külföldi – minden jogi érvet nélkülöző – nyomásgyakorlás ellenére a kormány toábbra is kitart azon meggyőződése mellett, hogy a magyar jogszabályok mindenkire nézve kötelezőek, még az amerikai Central European Universityre is” – nyomatékosította a miniszter, majd kifejtette: a kormány a Magyar Rektori Konferencia javaslata alapján döntött a határidő módosításáról, és reméli, hogy a mostani törvényjaaslattal meghatározott új határidőhöz már az összes érintett igazodni tud.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119146