Soros-vita

Navracsics: Nem fair Semjén Zsolt bírálata

2017. október 13. 13:52

„A Fidesz szerint a Bizottság tagjai Soros emberei, akik a Soros-tervet hajtják végre. Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg” – fejtette ki Navracsics Tibor a Civil rádióban, Fiala János műsorában.

Retorika-beli különbséget érez a 2010-14 és 2014 utáni időszak között az EU és a Fidesz viszonyában Navracsics Tibor. A magyar uniós biztos erről a Civil rádióban beszélt Fiala János műsorában

A „Soros-terv” kapcsán Navracsics Tibor arról beszélt: „Ezzel kapcsolatban van egy függőben levő vitám a pártommal. Alapvetően retorika, úgy gondolom. A Fidesz szerint a Bizottság tagjai Soros emberei, akik a Soros-tervet hajtják végre. Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a Bizottság és a magyar kormány között.”

Navracsicsot mostanában már kormánypárti körökből is kritizálták, nemrég például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt fejtegette: a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális. Ezért arra kérte Navracsics Tibort, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között. 

Az őt ért kormánypárti kritikákra Navracsics Fiala műsorában úgy válaszolt: „Ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk” – válaszolja Navracsics.

Arról is beszélt: ha neki vitája van Orbán Viktorral, akkor időpontot kér és elmegy hozzá. Semjén viszont nem kereste őt.  Ő viszont nem fog Semjénhez menni: „Nem nekem kell megkeresni Semjén Zsoltot”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119152