A csúcsról bukott nagyott: Auf wiedersehen, Bernd Storck

2017. október 11. 17:57
Lantos Gábor
Origo

A Dárdai Pál által az MLSZ figyelmébe ajánlott szakember mára szinte mindent elveszített. A meccseken kívül a szurkolók és a szakma bizalmát is.

„A Dárdai Pál által az MLSZ figyelmébe ajánlott szakember mára szinte mindent elveszített. A meccseken kívül a szurkolók és a szakma bizalmát is. Az andorrai kudarc – amikor felajánlotta lemondását – óta eltelt hónapokban tulajdonképpen hozta, amit vártak tőle. Győzelmet aratott Lettország és Feröer ellen, kikapott Portugáliától és Svájctól. Tényleg papírforma. Storck azonban nem ebben és még csak nem is az andorrai vereségben hibázott a legnagyobbat.

Hanem abban, hogy a vb-selejtezők ideje alatt nem kezdte el a tudatos csapatépítést a 2020-as Európa-bajnokságra. 

Amikor 2016 szeptemberében a vb-selejtezők nyitányán a Feröer-szigeteken 0-0-s döntetlent játszottunk, gyakorlatilag eldőlt a sorsunk. A Tórshavnban hagyott két pont előrevetítette, hogy ebből a csoportból a sikertelen kezdés után csak valami egészen rendkívüli – szinte irreális – bravúrral csíphetjük meg az első, vagy a pótselejtezőt érő második helyet. Ám még ekkor is azzal áltattuk magunkat, hogy ha az Eb-n 3-3-at játszottunk a portugálokkal, akkor miért ne sikerülne ez most is. Önámítás volt az egész.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119040