Amikor a rektor úr nagyon hálás a kormánynak

2017. október 11. 14:05

Joób Sándor
Index

Nagyon nem tett jót a Debreceni Egyetem megítélésének, hogy díszpolgári címet adományoztak Vlagyimir Putyinnak.

„A Putyint egyetemi díszpolgárrá avató Debreceni Egyetem rektorának példája jól mutatja, milyen az, ha a kormány egy neki megfelelő embert tesz egy egyetem élére, és ő folyamatosan igyekszik meghálálni ezt. Szilvássy Zoltánt 2013-ban a szenátus nem támogatta, Balog Zoltán miniszter mégis őt javasolta rektornak. A rektor aztán segített professzori címhez juttatni a kormány által gründolt Testnevelési Egyetem vezetőjét, majd az egyetem vezetése kiállt a kormány mellett a CEU-ügyben is.

Nagyon nem tett jót a Debreceni Egyetem megítélésének, hogy díszpolgári címet adományoztak Vlagyimir Putyinnak. A nagy hírű egyetem Facebook-oldaláról augusztus végén el kellett távolítani az értékelés funkciót , mert több százan adtak egyes osztályzatot az intézménynek az orosz elnök kitüntetése miatt.

A Facebook csak egy dolog: nem ez volt az első olyan esemény, amiből a Debreceni Egyetem negatívan jött ki. Mindez nem kisebbíti az ott működő tudományos műhelyek és az oktatás érdemeit, mégse elhanyagolható az a szempont, hogy milyen előnyökért érdemes kockára tenni egy egyetem hírnevét és autonómiáját.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Joób Sándor Amikor a rektor úr nagyon hálás a kormánynak
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119018