Jobb-bal, jobb-bal

Így hajt rá a Jobbik a baloldali szavazókra

2017. október 11. 18:07

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szerint a szocialisták nyíltan a Fidesz oldalára álltak, ezzel pedig nyilvánvalóvá vált: az MSZP egyes vezetői kollaborálnak a Fidesszel, elárulva a baloldali szavazókat.

A Jobbik a kormányváltás elárulásának, az ellenzéki szerep szándékos gyengítésének és a baloldali szavazók eladásának tartja az MSZP vezetőinek döntését arról, hogy a jövőben nem járulnak hozzá ellenzéki kezdeményezésekhez. 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető levélben tájékoztatta arról, hogy a szocialisták a jövőben nem járulnak hozzá olyan kezdeményezésekhez, amelyek célja, hogy a köztárasági elnökhöz forduljon az ellenzék, sem ahhoz, hogy az Alkotmánybírósághoz küldjenek egy javaslatot, de politikai vitanapot sem támogatnak. Mint mondta, mindezt az eddigi kezdeményezések eredménytelenségével indokolta Tóth Bertalan. 

Volner János szerint a szocialisták ezzel Orbán Viktor miniszterelnök oldalára állnak. Mindez drasztikusan korlátozza az ellenzék mozgásterét – jelentette ki –, hiszen egy-egy kezdeményezéshez negyven képviselő támogatása szükséges. 

„Így válnak teljesen érthetővé Botka László, az MSZP leköszönt miniszterelnök-jelöltjének szavai, aki távozását azzal indokolta: az MSZP egyes vezetői együttműködnek a Fidesszel, elárulják a baloldali szavazókat és ezzel a kormányváltás ügyét is” – fogalmazott. 

Volner János feltette a kérdést: mennyi pénzt kapnak ezért az MSZP egyes vezetői a Fidesztől? Hozzátette: az MSZP már a plakáttörvény tárgyalásakor is nyíltan együttműködött a kormánypártokkal.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119042