„Eltapossuk Európát”

2017. október 11. 21:50

Hernádi Zsuzsa
Demokrata

Az év első felében Bajorországban 50 százalékkal emelkedett a nemi erőszakok száma a múlt év első hat hónapjához képest.

„Döbbenetes számok: az év első felében Bajorországban 50 százalékkal emelkedett a nemi erőszakok száma a múlt év első hat hónapjához képest. Ezen belül a migráns elkövetők aránya 91 százalékkal nőtt. A legutóbb szeptember 9-én, a Nürnberg­től 50 kilométerre északra fekvő bajorországi Hirschaidban tartott búcsú napján követtek el szexuális erőszakot, emiatt tömegverekedés tört ki a helyiek és a migránsok között. Este negyed tízkor egy csoport fiatal migráns két lányt a töltésnél egy sötét helyre lökött, majd egyikük a lányokat tapogatni kezdte, míg a többiek csettintgettek. A 16 és 20 év közötti menedékkérők szíreknek és irakiaknak mondták magukat. Egyiküket le akarták tartóztatni, de három társuk erőszakkal kiszabadította őket, majd ezt követően a helyiek és a migránsok között verekedés tört ki.

2015 óta évente közel egymillió migránst fogad be Németország, majd szétosztja őket a tartományok között. Az utóbbi időben Bajorországban két eset borzolta fel a kedélyeket. Egy 28 éves nőt egy müncheni parkban erőszakolt meg egy migráns, illetve a Rosenheim környéki Simssee tónál sétáló 34 éves nőre támadt egy nigériai bevándorló.

A CSU vezetőjének, Horst Seehofernek, a CDU koalíciós partnerének a véleménye szerint korlátozni kell a befogadható migránsok számát. Ez a javaslat azonban nem nyerte el Merkel kancellár tetszését, így minden marad a régiben, az előbb említett gyászos statisztika pedig minden bizonnyal csak tovább romlik. Angela Merkel német kancellár még a választási kampány finisében is elutasította, hogy Németországban felső határt jelöljenek ki a menedékkérők befogadásában, azt sugallva, mintha a nők elleni szexuális erőszak csak az eltérő kulturális szokások, viselkedési minták, a felvilágosítás hiánya, az integráció nagy kihívása, a frusztráció, a felgyülemlett feszültség, a kitoloncolástól való félelem vagy az eltérő szociális helyzet következménye lenne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119053