Rendőrök gyűrűjében vonult az első koszovói Pride

2017. október 10. 19:43

Idén először szervezték meg a koszovói melegfelvonulást, amelyen néhány százan vettek részt, igen erős rendőri biztosítás mellett.

Először rendeztek nagyszabású melegfelvonulást Koszovóban, ahogy arról a 444.hu is beszámol az MTI nyomán. Kedden néhány százan vettek részt kedden Pristinában az első olyan melegfelvonuláson, amelyet a helyi LMBT-szervezetek közösen tartottak meg.

A szeretet nevében mottójú felvonulás kilenc civil szervezet összefogásával valósult meg, a célja pedig az volt, hogy felhívja a figyelmet a koszovói társadalomban tapasztalható homofóbiára és előítéletességre. A felvonuláson részt vett Hashim Thaci koszovói elnök, valamint a kormány és a politikai pártok több tagja is. Az államfő az eseményen kijelentette: minden koszovói állampolgárnak joga van kifejezni saját hitét, véleményét és nemi hovatartozását.

A hivatalos szervek támogatása ellenére a rendezvény több fenyegetést is kapott, ezért több száz rendőr biztosította a felvonulás útvonalát a koszovói főváros központjában.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118974