Orosz lobbisták gazdagodnak a magyar adófizetők pénzén

2017. október 10. 14:01

LMP
MTI OS

Szó sincs az olcsó áramellátásról, az egész beruházás a Moszkvához köthető gazdasági körök és a Fideszes haverok érdekeiről szól.

„Az Orbán-Putyin paktum ára: orosz lobbisták gazdagodnak a magyar adófizetők pénzén.

Az LMP szerint Paks 2 egy nemzetközi korrupciós botrány: szó sincs az olcsó áramellátásról, az egész beruházás a Moszkvához köthető gazdasági körök és a Fideszes haverok érdekeiről szól. Ezt támasztják alá azok a sajtóértesülések is, amelyek a Mr. Oroszország néven emlegetett lobbista többszázezres szerződéseiről szólnak. Az LMP mindent meg fog tenni a szerződések nyilvánosságra hozataláért.

A kormány mindent megtett azért, hogy eltitkolja Klaus Mangold német származású orosz érdekeltségű lobbista korábbi szerződéseit, de az orosz lobbistával folytatott együttműködés zavartalannak látszik: sajtóinformációk a Miniszterelnökség két újabb, többszázezer eurós szerződést köt a csak Mr. Oroszország néven emlegetett lobbistával.

Az LMP eddig is mindent megtett, hogy az adófizetők tisztán láthassanak, és Mangold új szerződései kapcsán is ragaszkodik a teljeskörű tájékoztatásához. Az orosz lobbista kapcsolata Oettinger biztossal és az Orbán-kormánnyal jól mutatja, hogy Paks 2 egy nemzetközi korrupciós botrány, amely csupán a Moszkvához köthető gazdasági érdekköröknek kedvez, a magyar embereknek nem.

Az LMP minden eszközzel azon fog dolgozni, hogy ezek a szerződések nyilvánosságra kerüljenek, és egyetlen forintot se fizessen a magyar állam Mr. Oroszországnak.”

(MTI Országos Sajtószolgálat)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118951