Megérett a gyümölcs

2017. október 10. 15:14
Hajdú Péter
Magyar Nemzet

Elgondolkodnak-e azon a fideszes vezetők, hogy ha már ilyen hatékonyan működik a kampánystratégiájuk, akár pozitív üzeneteket is közvetíthetnének az emberekhez?

„Elgondolkodnak-e azon a fideszes vezetők, különösen Orbán Viktor, hogy ha már ilyen hatékonyan működik a kampánystratégiájuk, akár pozitív üzeneteket is közvetíthetnének az emberekhez? Hogy jóra is fölhasználhatnák a sok milliárd forintból fenntartott rendszert?

A kérdés persze költői annak ismeretében, hogy a kormányfő az Őcsényben történteket elemezve is azt mondta, nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket az emberek, mert sokat hazudoztak már nekik migránsügyben. A nyilvánvaló törvénysértésekről egy szót sem szólt. Pedig ha államférfi lenne, azt is mondhatta volna, megérti az őcsényiek félelmét, de felhívja a figyelmet arra, hogy szó sincs migránsokról, az országot és Európát leigázni akaró gazdasági menekültekről. Hanem a magyar állam – értsd: maga Orbán Viktor – által oltalom alá vett emberekről van szó ez esetben, akik életüket mentve menekültek hozzánk. Azt is megemlíthette volna, hogy mélységesen elítéli a panziótulajdonos elleni tetteket. De nem tette. Miért is tette volna? Hiszen akkor talán fény gyúlt volna az emberek fejében.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118958