Lélegeztetőgépen

2017. október 9. 18:08

Bán Károly
Magyar Hírlap

Az MSZP-t el kell rejteni valamilyen szövetségbe, mert ha egyedül indulnak jövőre a választáson, hatalmas vereség vár rájuk.

„Az MSZP teljes vezérkara hiányzott a Marxista Leninista Esti Egyetemen a dialektikus materializmus és a demokratikus centralizmus tézisei okításakor a tanórákról, hiszen szó nélkül tűrték önjelölt miniszterelnök-jelöltjük ámokfutását, a szövetségbe hívottak »kispártozását«. Akkor sem fogtak gyanút, amikor utcafórumain alig több tucatnyian lézengtek, és téli álomba szenderültek akkor is, amikor a közvélemény-kutatók küldtek vészjelzéseket a süllyedő hajóról. Nem fogadták meg Déry Tibor intelmét sem: „Ha egy ló lesántul az egyik lábára, akkor hiába jó a másik három, mégsem bír járni.”

Éppen két hete, hogy Botka azt ígérte, az MSZP vállán viszi be a szövetségeseit a parlamentbe, ha fölsorakoznak mögé, most meg már arról kell pártvezérüknek polemizálnia, hogy nem is lesz miniszterelnök-jelöltjük. Legfeljebb majd valaki civil, ha találnak egyáltalán olyan balekot, aki – uram bocsá’ – ilyen töketlen csapat mögé egyáltalán hajlandó lenne beállni. Jöhet újra a mosóporügynök. Most pedig ott tartanak, ahogyan Török Gábor elemző fogalmazott, a pártot el kell rejteni valamilyen szövetségbe, mert ha egyedül indulnak jövőre a választáson, hatalmas vereség vár rájuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118898