Tizennegyedik feleségét fogyasztja a szváziföldi király

2017. szeptember 27. 17:34

Az uralkodó egy szüzességi rítuson választotta ki új egyetlenét.

2017. szeptember 27. 17:34

Szváziföld uralkodója, III. Mswati a tizenkilenc éves Siphele Mashwama személyében választotta ki tizennegyedik feleségét – adja hírül az Euronews. A király hagyományosan minden évben új feleséget választ magának azon szüzek közül, akik részt vesznek egy, az anyakirálynő palotájában tartott szüzességi rítuson. Az új nejre, aki egyébként Szváziföld kabinetminiszterének a lánya, máris hivatalos feladatok várnak: az ENSZ közgyűlésére fogja elkísérni urát.

III. Mswati ezidáig három feleségétől vált el, és több mint harminc gyermeke van. 1986-ban, tizennyolc éves korában került hatalomra, apját, II. Sobhuzát követve a trónon, aki hatvanegy éven át uralkodott. A cikk bemutatja a szüzességi rítust is, melyet a negyvenes években, a nők házasság előtti tisztaságát megőrzendő és a nők közti szolidaritást megerősítendő vezettek be, és melyen évente fiatal lányok ezrei vesznek részt.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2017. október 01. 21:02
Erre mondják, hogy töke van a menyasszonynak:-))))
mokány
2017. szeptember 30. 19:37
Párját ritkítja.
Mindjárt
2017. szeptember 28. 09:54
A felcsúti cigány álma
Rugo
2017. szeptember 27. 18:57
tudjuk, a gorillák háremet tartanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik