Orbán politikája teljesen helyénvaló volt

2017. szeptember 23. 13:33

Dieter Stein
888

Aggódva figyeljük az Európai Unió egy EU-szuperállammá való fejlődését. Interjú.

„A bevándorlási válság során a német mainstream média kórusban éltette a Merkel-féle »Willkommenskultur« politikáját. Miért? Ön szerint mi áll ennek a hátterében?

A német újságírók többsége – politikailag – baloldali beállítottságú. Ők jó dolognak tartják a multikulturalizmust, és az ezzel összefüggő hatalmas problémákat gyakran »elfedik«. Ezért is kezelték olyan sokáig az illegális, tömeges bevándorlást ártalmatlan dologként, ami valahogyan működött is. De aztán megérkezett a valóság. És még mindig vannak, akik nem kívánnak szembesülni ezzel.

Szóba hozta az európai gazdasági problémákat. Érzékelhető ebből bármi Németországban?

Egész Európát súlyos válságok rázzák meg. Ezt mi Németországban nem érzékeljük olyan világosan, tisztán, mivel a gazdaságunk még jól teljesít és pénzügyminiszterünk rekordmértékű adókat szed be. Ezt így is kell tennie, hiszen ha Németország, mint az EU legnagyobb nettó befizetője kiesne, akkor az EU-nak és az eurónak azonnal vége lenne. Összességében aggódva figyeljük az Európai Unió egy EU-szuperállammá való fejlődését, és megértjük, hogy a brit nép a Brexittel el akarja hagyni az EU süllyedő hajóját.

Sokan támadták és jelenleg is támadják Magyarországot és Orbán Viktor politikáját. A Politico a napokban arról írt, hogy Orbán győzelemre áll. Mit gondol erről?

Orbán Viktor kétségtelenül azon kevés európai vezető közé tartozik, aki a tömeges, illegális bevándorlás kockázatait és a fenyegető iszlamizációt reálisan látta. Orbán Magyarország határvédelmi politikájával megvédte a magyar népet a terrorizmussal, a bűnözéssel és a magas költségekkel szemben. Ha most, ma megnézzük a nagy-britanniai, a francia, a német és az olasz, vagy más országok viszonyait, akkor látjuk, hogy Orbán politikája teljesen helyénvaló volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118122