Soros nevethet, Brüsszel nem áll meg

2017. szeptember 21. 07:13
Mátyás Máté
Magyar Nemzet

Döntéshozási képesség nélkül bármilyen közösség üres fogalom, nem pedig hatékony emberi csoport.

„Ha tehát legközelebb azt mondják, a jövőt a »kereszténység« és az »iszlám« harca fogja meghatározni, gondolja át, kik akarják ezt gondolni, és kik lennének, milyen körülmények között, akik valóban keresztet vagy félholdat öltenének magukra a politikai hatalomért. Hasonlóképpen: ha »Oroszország mindig is Európa ellenében határozta meg magát«, gondoljon arra, mi és kik vezérelhették I. Nagy Péter cár és Vlagyimir Putyin döntéseit! Amikor »Brüsszel« próbálja »Magyarországot« gyarmatosítani, kérdezzen rá, ki is pontosan »Brüsszel«. Lehet, hogy egy multinacionális cég vezetése próbál előnyöket kivívni a magyar piacon a bizottságnál kilobbizott uniós rendelettel – háborodjon tehát fel, mi több, ültesse át felismerését cselekvésbe! De lehet, hogy csak itthoni vezetők próbálják az ön figyelmét egy nem létező ördög falra festésével elterelni – akkor viszont ne hagyja, hogy ők nevessenek a végén!

Persze tényleg nem tudhatunk mindent mindenről. Sem Soros Györgyről, sem Orbán Viktorról. Aligha fogják bármelyiküket is szentté avatni, ahogyan patáik és szarvaik sincsenek. Hogy hova teszik pénzüket vagy más erőforrásaikat, illetve hova teszik azokat a hozzájuk hasonló multimilliárdosok, alapítványok, párt-, vélemény- és cégvezérek, és honnan jön a többi pénz és paripa a politikába – ez azonban mindig jogos kérdés marad.

Döntéshozási képesség nélkül bármilyen közösség üres fogalom, nem pedig hatékony emberi csoport. E döntések, cselekvések megszületésének körülményeinek megértése a kulcs a társadalom megértéséhez. Minden más céltévesztés vagy szemfényvesztés.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117994