Homokra épített katasztrófavédelem

2017. szeptember 20. 11:13

Románia katasztrófavédelme a jézusi példázattal szólva továbbra is hasonlatos a bolond emberhez, aki nem kősziklára, hanem homokra építette a házát.

2017. szeptember 20. 11:13
Kiss Judit
Krónika

„Derült égből érkezik egy néhány percig tartó heves vihar, és nyolc halálos áldozatot követel Romániában, több mint százharmincan megsérülnek. Meglehetősen aggasztó, hogy bár a meteorológusoknak előre kell látniuk a légköri eseményeket, mégsem kap figyelmeztetést idejében a lakosság. 

Eső után köpönyeg, de ha megvalósul, hasznos lehet: a kormány bejelentette, mobiltelefonos riasztórendszert dolgoz ki, hogy időben értesítsék az embereket a közelgő veszélyes meteorológiai jelenségekről.A viharokról, árvizekről, földrendésekről még sosem értesítettek bennünket telefonon, de bezzeg amikor választásokról van szó, a politikai pártok hosszú évek óta csalhatatlanul számon tartják az állampolgárok telefonszámát, és el is érik őket sms-ben. (…)

Szóval egyelőre nem úgy tűnik, hogy biztonságban érezhetnénk magunkat, így Románia katasztrófavédelme a jézusi példázattal szólva továbbra is hasonlatos a bolond emberhez, aki nem kősziklára, hanem homokra építette a házát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Giuliano
2017. szeptember 20. 12:29
Nur niht beszáren,nálunk az ESR-112 kiötlői és kidolgozói is jó pénzért még mindig homokoznak,s ha kedvük szottyan beledugják a fejüket....ha böstörögsz ezen,akkor megkapod,hogy el lehet menni a Sziklás-hegységbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik