Lomtárba a nemzettel?

2017. szeptember 20. 09:42

Hiába a sok baloldali szín – egyiknek sincs jószerivel még csak komolyabb mellékmondata sem.

2017. szeptember 20. 09:42
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„A »sokszínű baloldal« most mégis mintha csodálkozna azon, hogy az istenadta nép valahogy nem tódul zászlaik alá, noha most égető szükségük volna minden voksra. Egyik sem érti közülük, hogy miért nem leng ki feléjük az inga, ahogyan annak a nagykönyvük szerint történnie kellene.

Pedig elég egyszerű.

Nemzetről, a korszerű, XXI. századi nemzetről – hiába a sok baloldali szín – egyiknek sincs jószerivel még csak komolyabb mellékmondata sem, nemhogy koncepciója.

Pedig az identitás-szűkítés politikája végleg befuccsolt.  Vonzó, hiteles nemzeti ajánlat híján még sokáig nem lendül feléjük az inga.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenebono
2017. szeptember 21. 15:50
Torgyán ezt úgy fogalmazta meg: A magyaroknak szántani lehet a hátán, csak nemzeti-színū legyen az eke. És ezt 40 év alatt sem tudták kiölni a magyarokból. Németh Miklós és Medgyessy pedzegette, de sikeresen félretolták ôket.
balbako_
2017. szeptember 20. 16:55
A magyar választók a fél százéves bénultságból tértek magukhoz amikor is újra lehet hazájuk - nem egy szovjet tagállam - nemzetük - ami a nemzeti tragédiák miatt határon túl nyúlik - és most ezen értékrendek a mértékadók nálunk. A baloldal újra egy kis tagállamocskát ajánl ezúttal EU-n belül és újra tudomásul kell venni szerintük a határaink egyben a nemzettársaink leválását jelzik, mert azok egy másik kis tagállamocska kénye kedvére ki van szolgáltatva. Hát ez nem tetszik a választóknak!
zolizolizoltan
2017. szeptember 20. 16:16
A magyar balliberális oldal Junckert és Merkelt hívja segítségül Orbán ellen. A két neoliberális bástyát. Pedig a baloldal addig baloldal, amíg küzd a neoliberalizmus ellen. A magyar balliberálisok el sem kezdték ezt a harcot. Különösen az MSZP-nek áll rosszul, hogy nem küzd az EU neoliberális hulláma ellen. Ez a tétlenség felmorzsolja az MSZP-t. Addig csökken az MSZP népszerűsége, amíg fel nem ismerik a vezetői, Orbán ellen csak akkor küzdhetnek eredményesen, ha részt vállalnak Brüsszel neoliberális irányzata elleni harcban.
Bell & Sebastian
2017. szeptember 20. 15:02
Nem mernek nemzeti-szocialisták lenni. Ki tudja, vajon miért? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik