Bombariadók és evakuálások Moszkvában és Szentpéterváron

2017. szeptember 20. 20:18

Szeptember 10-e óta bombariadóra figyelmeztető telefonos riasztások miatt rengeteg embert evakuáltak Oroszország-szerte: most Moszkvában és Szentpéterváron folytatódott a rejtélyes akció, mely mögött többek között az Iszlám Államot sejtik.

Korábban már százezernél is több embert kellett evakuálni ​Moszkvában hamis bombariadók miatt, de az akció tovább folytatódik: szerdán az orosz fővárosban hat bevásárlóközpontot és 12 önkormányzati épületet, Szentpéterváron pedig a történelmi belvárosban található Palota tér egy részét kellett kiüríteni bombariadó miatt – közölték orosz sajtóforrások.

Névtelen telefonhívások miatt hasonló intézkedést foganatosítottak a hatóságok a nap folyamán Jaroszlavlban, Tulában, Tverben, Szmolenszkben, Vlagyimirben és Kalugában.

Robbanószerkezetet eddig sehol sem találtak.

Pontos számokat még nem tudunk arról, hogy hol és hány embert kellett evakuálni a szeptember 10-én kezdődött, nagyszámú, szándékosan félrevezető telefonos riasztások miatt. A hatóságok arról sem számoltak be, hogy kit gyanúsítanak a „telefonos terrorizmussal”. 

Egyes sajtóértesülések az Iszlám Állam terroristáit, „ukrán nyomot”, avagy hackerek egy brüsszeli csoportját gyanítják a történtek mögött. Abban egyetértés látszik a különféle változatok között, hogy a hívásokat külföldről indíthatták.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117988