A hagyományos család újra eszménnyé vált

2017. szeptember 19. 16:27

A családnak csupán akkor van értelme, ha képes utódokat létrehozni.

2017. szeptember 19. 16:27
Jacques de Guillebon
Anarchrisme.blog

A válások számának emelkedése, az egyszülős családok elszaporodása, a házasság újradefiniálása... Válságban lenne a család?

Vajon maga a család van válságban, vagy csupán kívülről érkező, közvetett támadásokat szenved el? Valójában talán a család az, ami még a legjobban működik napjainkban, ez a szerves egység, melynek a franciák nem szűnnek keresni a védelmét. Ha másképpen nézzük a dolgot, kevesen vannak azok, akik magát a családi struktúrát kérdőjelezik meg, kevesebben legalábbis, mint a hetvenes és nyolcvanas években.

Röviden, azt látjuk, hogy a dekonstrukcionista szólamokon és a Marcela Iacub-féle nézeteken (»A nő legrosszabb ellensége a gyermek«) túl újra a nukleáris család vált eszménnyé. A homoszexuálisok, transzok, queerek és mások jelenlegi követelései azt fejezik ki, hogy az egyén – legyen bár önnön sorsának, lelki, fizikai, szexuális mivoltának ura – továbbra is azt követeli, hogy a klasszikus társadalmi struktúrák által jelentett védelem kijárjon neki.

Napjaink melege minden erejével azon van, hogy bizonyítsa: melegként is képes családot alapítani. Ez a versengés azonban eltakarja előle azt a tényt, hogy a családnak csupán akkor van értelme, ha képes utódokat létrehozni. Mindazonáltal a család iránti határtalan szeretet az, ami napjaink ideológusait arra vezérli, hogy megrontsák azt.”

Jacques de Guillebon (1978-) francia jobboldali író, esszéista és újságíró.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cinkenyom
2017. szeptember 19. 20:31
Vajon a gyermek nélküli párok vagy a melegek a 'család' fogalmához kapcsolt pozitív érzelmeket vagy a gyermekes családoknak járó szociális kedvezményeket irigylik? Nem értem, milyen célt akarnak ezzel a definíciós vitával elérni? És akkor mi van, ha 'családnak' nevezik őket? Attól még nincs gyerekük, aki boldoggá teszi az életüket, és akivel megtapasztalhatnák a másikért való felelősséget, és a feltétel nélküli szeretetet... Vagy azt gondolják, hogy az állam végre már lesz olyan hülye, hogy ezt az áldozat- és befektetésmentes, önző életformát támogatja?
kozmosz
2017. szeptember 19. 20:26
Majd jön az André, és fel lesz háborodva.
Akitlosz
2017. szeptember 19. 18:09
"Jacques de Guillebon (1978-) francia jobboldali író, esszéista és újságíró." et il est fol.
Akitlosz
2017. szeptember 19. 18:08
"a nukleáris család " Már ilyen is van? Hogy fejlődik a haditechnika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik