Gyurcsány a tököli börtön bejáratánál búcsúzkodott

2017. szeptember 19. 12:15

Gyurcsány Ferenc is elkísérte a tököli börtön bejáratáig Császy Zsoltot, a Sukoró-ügy elítéltjét. A volt miniszterelnök a börtön bejáratánál búcsúzkodott a börtönbüntetését megkezdő elítélttől.

2017. szeptember 19. 12:15

Kedden kezdi meg börtönbüntetésének letöltését Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetője. A börtönbe vonuló Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatóját Gyurcsány Ferenc is elkísérte a börtönig. Természetesen a volt miniszterelnök csak a tököli börtön bejáratáig ment, ott ugyanis elbúcsúzott Császytól.

Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót is tartott a börtön előtt. A volt miniszterelnök szerint Császy Zsolt és Tátrai Miklós koncepciós per áldozatai, akiknek azért kell börtönbe vonulniuk, hogy „a regnáló hatalom kiélhesse bosszúvágyát”. Gyurcsány úgy fogalmazott: „érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni”.

Gyurcsány Ferenc egyébként korábban a Sukoró-ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy megacélozná a börtön, és onnan még keményebben jönne ki.

Ahogy azt már júniusban megírtuk: jogerős ítélet született arról, hogy börtönbe kell menniük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőinek. Császy Zsoltot június 8-án, Tátrai Miklóssal együtt, harmadfokon ítélte jogerősen letöltendő börtönbüntetésre a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi igazgatója három, Császy Zsolt két és fél év börtönbüntetést kapott.

Tátrai Miklós már korábban bevonult a börtönbe, Császy Zsolt azonban csak kedd délelőtt kezdte meg börtönbüntetését. 

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. szeptember 19. 21:01
Még mindig jobban járt a bácsi, mint én a Bokros Lalyos nyugdíjjal, mert a két és félév letelik, de a Bokros félnyugdíj az életfogytigos. Lalyosnak is legalább így kellene vigasztalni a nyugdíj károsultjait.
Text adósság
2017. szeptember 19. 20:54
Jó címere van a büntetés végrehajtási intézetnek egy dollárfarkú oroszlán vattacukrot készít, persze lehet ez a gyermek börtön és elintézték hogy a kopasz bácsi ide járhasson a gyermekek közé. Érdekes Feri bácsi másik keze nincs a bácsi vállán. Csak nem tököli?
Libakergető
2017. szeptember 19. 18:31
Nem tudom! Most vagy van lelkiismerete és akkor nem pszichopata, vagy ezt is a saját fényezésére találta ki. Nagy a gyanúm, hogy az utóbbi.
GV0917
2017. szeptember 19. 17:47
Fali kép a hajdani Árva várából: Zsolt és Feri: Thököly búcsúja....... Meg kell a szívnek szakadni! Értem ülnek, Értem halnak. Mindig csak Engem akarnak! Búcsúzni csak nagyon szépen szabad Felesleges minden büszkeség. Szemrehányás durva szó és harag A múltat fájón csúfoló beszéd.... Ami nincs ma, az a szebb jövő.... Ferinek mondom- Gabi is értsen belőle.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik