Polt a Kúrián

2017. szeptember 19. 21:27

Polt Péternek, a legfőbb vádhatóságnak annyi keresnivalója van a legfőbb bírói testület környékén, mint a végrehajtó hatalomnak a törvényhozásban. Semmi.

2017. szeptember 19. 21:27
Friss Róbert
Népszava

„Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint szimbolikus jelentősége van, hogy a nemzet főterén újra megjelenhet az alkotmányos (a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói) hatalmak egysége, ami igaz is, még ha ez a szimbolika az utóbbi nyolc évben a gyakorlatban túlságosan is egybeforrasztotta őket.

Talán ezért nem értjük, amit Polt Péter legfőbb ügyész mond: a Legfőbb Ügyészség és a bíróság elhelyezése egy épületben az igazságszolgáltatás egységét jelképezi, amelyben az ügyészi szervezet az igazságszolgáltatás fontos közreműködője. Az hát, persze: talán a kommunista örökség megőrzendő részeként azért vannak most is egy épületben. Meglehet, a történelmi Magyarországnak finomabb érzéke volt a szimbolikához, mint akár a »kommunizmusnak«, akár a mai hatalomnak, mert korábban sosem voltak egy fedél alatt.

Polt Péternek, a legfőbb vádhatóságnak annyi keresnivalója van a legfőbb bírói testület környékén, mint a végrehajtó hatalomnak a törvényhozásban. Semmi. Az már csak ízlés és mérték kérdése, hogy a kormányfő a Várba hurcolkodik, Polt meg beéri az új, lusta társbérlettel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. szeptember 21. 09:05
Az ugyeszseg miota vegrehajto hatalom te pocs? Az a biroi hatalom resze mint az igazsagszolgaltatas langpallosa.
Text adósság
2017. szeptember 20. 18:26
Apádnak meg neked is annyi keresni valód van itt az újság környékén mint egy hajléktalannak a Nobel-díjas vacsorán semmi!
zakar zoltán béla
2017. szeptember 20. 10:50
perec
cutcopy
2017. szeptember 20. 10:45
Ezek a bolsevikok már lassan húsz éve Poltoznak rendületlenül..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik