Miénk az ország, tiéd a hatalom és a dicstelenség

2017. szeptember 18. 18:25

Mindaz, amit jelenleg művel, roppant dicstelen szerepet jelöl ki számára, mind az elszalasztott esélyeket, mind az okozott károkat illetően.

2017. szeptember 18. 18:25
Hont András
Hont András
HVG

„A hatalom, az más. Az egyelőre nem lesz a miénk, hiába van benne az alaptörvény nevű izében, hogy a közhatalom forrása a nép. Ez jelenleg nem tud valósággá válni még iróniával sem. Ez legyen Orbán Viktor munkavállaló (és a hozzá hasonlóan kötelességszegő ellenzékének) a felelőssége. Annyit viszont tudnia kell, hogy a hatalomgyakorlás minőségi mércéje nem a hatalmon maradás. Mindaz, amit jelenleg művel, roppant dicstelen szerepet jelöl ki számára, mind az elszalasztott esélyeket, mind az okozott károkat illetően. Ugyanis minden képzeletbeli probléma megoldása elveszi a lehetőséget egy valóságostól. Másrészt viszont a virtuális harcoknak is ugyanaz a következménye, mint az igaziaknak: frusztráció, szorongás, gyógyíthatatlan sebek. Továbbá olyan végletekig fokozott egzaltáltság, izgalmi állapot, amelyben nem lehet örülni, megnyugodni, arra figyelni, ami körülvesz. Ez a büntetése azoknak, akik a NÖR-rel nyertesnek hiszik magukat. A non-stop végveszély. Hogy minden következő bagatell megmérettetés a sorsfordító ütközet, amelyen az ország jövője eldől. Pedig dehogy van itt végveszély, dehogy van. Az ország annyira nincs végveszélyben, hogy a NÖR-t is simán túl fogja élni. Hogy mi is? Az más kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2017. szeptember 19. 14:36
HONT ANDRÁS HVG úgy tesz mintha megkergült volna! A nép képviselőket küld az Parlametbe és az önkormányzatokba, akik ott a választó polgárokat képviselik. Szerinte a hülye nép hülyén választott, ezért most minden rossz, sebei gyógyíthatatlanok, éppen ezért a hatalmat egy olyasféle elitre kellene átruházni, mint Ő és vele egy húron pendülő közvélemény deformáló értelmiségiek. Ezek aztán nem tudnának tévedni megvalósítanák a tökéletes társadalmat már itt a Földön.
kaltran
2017. szeptember 19. 12:51
Az Orbánon kívül más vezetéknevet nem ismertek?
Szőke Ciklon
2017. szeptember 19. 11:13
Ilyen felmenőkkel nem kellene meghuzódni?
Karbantartó9
2017. szeptember 19. 10:36
Azok, akik a magyar érdekek mentén történő politikát dicstelennek nevezik, azok biztosan nem mondhatják, hogy "miénk az ország"! Mert azok csak nemzetáruló gazemberek! Ez az ország NEM a tiétek, ti csak mételyei, piócái vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik