A Momentum olyan, mint a fontoskodó gyakornok

2017. szeptember 18. 18:43

A Momentum egy típus. Méghozzá a fontoskodó gyakornok típusa az Európai Parlament folyosóján. Nem, nem asszisztens, mert az soha nem lesz belőle. Interjú.

2017. szeptember 18. 18:43
Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
888

„Hogy jön a Momentum... (nevetés)

Igen, ez a Momentum-jelenség egy érdekes dolog.

Előszeretettel hasonlítják hozzátok, azt mondják, a Momentum olyan, mint a Fidesz a kilencvenes évek elején.

Szuper (nevetés). Ritkán szoktunk ilyen durva kritikát kapni (nevetés). Akinek van valamilyen közvetlen tapasztalata az európai uniós intézményekről, én magam nyolc éve vagyok képviselő, az tudni fogja, hogy miről beszélek: a Momentum egy típus. Méghozzá a fontoskodó gyakornok típusa az Európai Parlament folyosóján. Nem, nem asszisztens, mert az soha nem lesz belőle. Ő az überokos, aki – ahogy mondani szokták – négy-öt nyelven nem ért semmihez (nevetés), de az nagyon fontos, hogy négy-öt nyelven. Valami gyerekkori oltás mellékhatásaként a lényeglátás képessége teljesen kiveszett belőle. Az ő feljegyzése az olyan, hogy azt mondom: »a macska rúgja meg, bármennyire is unalmas volt ez a 27 oldalas teljesen fölösleges kérdésről szóló angol nyelvű anyag, de jobb, ha inkább én olvasom el, mert az általa készített egyoldalas magyar összefoglalót végképp nem értem«. Öltözködésmód, hanghordozás tekintetében is ugyanez – vagyis a gyakornokok maguk közül is kinézett fontoskodó típusa, a »nagy tapasztalatot szereztem, és ezt hazahoztam, ugye milyen hatalmas kegyet gyakorlok?«, na ez a Momentum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. szeptember 19. 17:41
Mégy egy qrva belépető kaput sem tudnak eladni 1 milliárdért (12 évvel ezelőtti áron).
1114
2017. szeptember 19. 08:48
megérkezett a heti szipós tomi!
gepida
2017. szeptember 19. 08:26
Deutsch a Fidesz Szanyija...
catalina9
2017. szeptember 19. 07:59
Ő az überokos, aki – ahogy mondani szokták – négy-öt nyelven nem ért semmihez (nevetés), de az nagyon fontos, hogy négy-öt nyelven. ...." K.O.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik