Multikulti és demokrácia – Napi Maxima

2017. szeptember 18. 09:20

A multietnikus társadalmak nem a gazdasági és szociális érdekeik, hanem faj és vallás szerint választanak.

2017. szeptember 18. 09:20
Lee Kuan Yew

Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata

„A multietnikus társadalmak nem a gazdasági és szociális érdekeik, hanem faj és vallás szerint választanak.”

Lee Kuan Yew

 

Lee Kuan Yew (1923-2015) ügyvéd, politikus, egykori szingapúri miniszterelnök. Egy vadregényes, elmaradott és szegény szigetből Ázsia leggazdagabb államát alkotta meg alig ötven év alatt. Noha kitüntetéses cambridge-i diplomával rendelkezett, a fegyelem sokkal fontosabb volt számára, mint a demokrácia. Mind Kína, mind pedig Amerika befolyását próbálta egyformán távol tartani országától. Nem hitt a washingtoni konszenzus időtállóságában: „Senki nem hiszi már el, hogy csak demokrácia és szabad piacok kellenek és minden jó lesz.” Pragmatikus gondolkodás és erős államba vetett hit határozták meg gondolatiságát.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. szeptember 19. 00:14
Illiberális állam? Eredményes diktatúra? Teljes kábítószer-tilalom? Hahó aktivisták!
Bell & Sebastian
2017. szeptember 18. 11:16
Nálunk fajok nincsenek, az Anyaszentegyház nem politizél. Ezért megint nyer a kálvinista cigó.
vendelin
2017. szeptember 18. 10:53
A baloldali "humanisták" által tendenciózusan és tévesen menekülteknek nevezettek viszont gazdasági és szociális érdekeik szerint választanak.
bispora
2017. szeptember 18. 09:54
A Duterte témát, itt egy másik posztban, árnyalja Szingapúr példája. Egészen egyszerűen a világ nagyobbik felén nem működnek a demokratikus rutinok egy állam működtetésekor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik