18 éves

Londoni robbantás: Egy embert letartóztattak

2017. szeptember 16. 12:42

Letartóztattak egy 18 éves férfit a londoni robbantás gyanújával Dover kikötőjében. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Letartóztattak egy 18 éves férfit, akinél felmerült a gyanú, hogy kapcsolatban állhat a pénteki londoni metrórobbantással. A fiatal férfit Dover kikötőjében fogta el a kenti rendőrség, jelenleg a helyi rendőrőrsön őrzik, hamarosan azonban egy Dél-Londonba szállítják – számol be a BBC.

Neil Basu, a Metropolitan Police főparancsnok-helyettese szerint „lényeges” letartóztatás történt, de a terrorkészültség „kritikus” szinten marad. Basu hozzátette: a biztonsági óvintézkedések nem változnak, jelenleg is folyamatban van további fegyveres erők felszabadítása és átcsoportosítása, addig is arra kéri az embereket, hogy legyenek óvatosak és járjanak nyitott szemmel. Úgy véli, ez a letartóztatás további aktivitáshoz vezet az emberei részéről. 

„Erős nyomozási célzattal egyelőre nem kívánunk több információt nyújtani a letartóztatott férfiról.” – jelentette ki.

Szombat délután fegyveres rendőri egységek házkutatást kezdtek a Londontól nem messze fekvő Sunbury-on-Thames kisváros egyik lakóépületében. A ház százméteres körzetét kordonokkal lezárták, és – a hivatalos indoklás szerint elővigyázatosságból – elrendelték a vizsgált épület közvetlen környékének kiürítését. A műveletről szóló rendőrségi közlemény nem említi, hogy az őrizetbe vett fiatal férfi otthonáról van-e szó, de hangsúlyozza, hogy további őrizetbe vétel nem történt – jelentette az MTI.

A Parsons Green állomáson elkövetett robbantásnak 30 sebesültje van. Legtöbbjüket már kiengedték a kórházból, három embert még kezelnek.

A korábban történtekről is beszámoltunk, itt és itt olvashatja.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117755