LMP: A Fidesz saját gazdasági érdekei megelőzik az emberek biztonsági szempontjait

2017. szeptember 14. 13:04

„Fideszhez közel álló oligarchák kedvéért” támogatja a kormány az új gát parti nyomvonalát, ami rengeteg ember biztonsági szintjét csökkenti – mondta Csárdi Antal, az LMP budapesti képviselője csütörtökön Budapesten.

A Fidesz saját gazdasági érdekei megelőzik az emberek biztonsági szempontjait az LMP véleménye szerint. Csárdi Antal, az LMP budapesti képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón példaként említette erre a Római-part árvízvédelmét, ahol szerinte a főváros „Fideszhez közel álló oligarchák kedvéért” támogatja az új gát parti nyomvonalát, amivel a Csillaghegyi-öblözetben élő 55 ezer ember biztonsági szintje csökken. Az ellenzéki politikus szintén biztonsági szempontból kockázatosnak nevezte, hogy Paks II. kibervédelmét az a T-Systems végezheti, amely „csúfosan megbukott” a BKK e-jegyrendszerének kiépítésekor az utasok adatainak nem megfelelő védelme miatt. 

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője súlyos biztonsági kockázatként említette a Stadionok metróállomás feletti irodaház értékesítését is, amelyet „Habony Árpádhoz köthető üzletemberek szeretnének megvásárolni”. Kiemelte, az LMP kérdésére válaszolva a belügyminiszter nem kívánt foglalkozni ezzel a kérdéssel, ugyanakkor szeretnék elérni, hogy a tárcavezető gátolja meg ezt a tranzakciót. Az LMP kormányra kerülése esetén a hatékonyság növelésével és a civil kontroll helyreállításával javítaná az emberek biztonságáért felelős hatóságok működését – állította a politikus.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának legutóbbi ülése is azt bizonyította, hogy a kormánypártok elszabotálják a rendészeti szervek ellenőrzését, az LMP ezért egy árnyékbizottság felállítását kezdeményezi az ellenzéki pártok részvételével. Az LMP országgyűlési képviselője kérdésre válaszolva ismételten kijelentette, pártja a kormány leváltásával „rendszerváltást” akar végrehajtani, ebben pedig nem hajlandó együttműködni az elmúlt 30 év pártjaival, csak új szereplőkkel.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117696