Antikávézót nyitottak Bordeaux-ban

2017. szeptember 14. 12:34

A koncepció lényege az, hogy a vendégek a kávézóban eltöltött idő szerint fizetnek.

Antikávézót nyitottak Bordeaux-ban – írja a 20minutes.fr. Az antikávézó koncepciója Kelet-Európából származik: eszerint a vendég nem az elfogyasztott italok, hanem a kávézóban eltöltött idő után fizet. A bordeaux-i létesítményben öt euróba kerül egy órányi ott-tartózkodás; ezen az időkereten felül percenként növekszik az összeg.

A vendégek annyi kávét, kakaót vagy teát fogyasztanak, amennyit csak kívánnak, egy svédasztalon pedig különféle harapnivalókat találnak, amivel elüthetik az éhségüket. „Egy másik kávézóban vagy étteremben, ha megiszom három kávét és reggelizem is mellé, 25-30 eurót kell fizetnem. Itt sokkal kevesebb pénzből kijövök, ráadásul igyen wi-fi is van” – mondta el egy megszólaltatott vendég. „A minőség sokkal jobb, ráadásul a pincér se frusztrál” – vélekedett másvalaki.

A tulajdonos elmondása szerint a kávézó célja az, hogy a társas érintkezés színhelye legyen, ezért úgy igyekeztek kialakítani a kávézót, hogy az minden közönségnek megfeleljen: kanapékat, csoportos munkát lehetővé tevő nagy asztalokat és egy könyvtárat is elhelyeztek benne.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117692