Miért nem akarja senki kizárni Ausztriát az EU-ból?

2017. szeptember 13. 18:02

Zsuppán András
Heti Válasz

A nyugatiak csak azt várják el, hogy a keleti kormányok segítsenek fenntartani a látszatot, csináljanak úgy, mintha a szisztéma működne.

„Ausztriának például 1953 főt kellett volna relokációval átvennie, kicsit többet, mint Magyarországnak. Két év alatt azonban mindössze 15 embert fogadtak be Olaszországból. Az osztrákok ellen mégsem folyik kötelezettségszegési eljárás, és nem beszél senki arról, hogy ideje lenne kizárni őket az unióból.

 
A szlovákoknak 902 főt kellett volna befogadniuk. Ők ugyan velünk együtt pereskedtek, de közben átvettek a görögöktől 16 embert – ezzel meg is úszták a kötelezettségszegési eljárást, sőt Berlinben most rendes européereknek nyilvánították őket.
 
Bulgária kvótája 1302 fő volt, ebből befogadtak 50-et, Románia 727 embert fogadott be, ami elsőre talán soknak tűnik, de 4180-at írtak nekik elő, amihez képest meglehetősen szerény teljesítés.
 
A fenti számok is mutatják, hogy Nyugat-Európa a keleti tagállamoktól nem tényleges szolidarítást vár. Arról már rég letettek, hogy az áttelepítési mechanizmus tömegeket mozgasson meg a kontinensen, és nyilvánvaló, hogy az olaszokon és a görögökön mit sem segít pár ezer ember átvétele. A nyugatiak csak azt várják el, hogy a keleti kormányok segítsenek fenntartani a látszatot, csináljanak úgy, mintha a szisztéma működne. Merkelék nem azért dühösek Orbánra, mert nem enged be 1294 menekültet, hanem azért, mert nyíltan beszél erről a döntéséről.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117655