Egy eleve hamvába holt tüntetés

2017. szeptember 13. 17:42

Jeszenszky Zsolt
Magyar Idők

Nagyon szép, hogy a baloldal kiállt a kárpátaljai magyarok mellett, de megmozdulásuk egyelőre hiteltelen.

„Nagyon szép, hogy a baloldal kiállt emellett a fontos ügy mellett, Stumpf Andrásnak óriási gratula az ötletért, de talán nem kellett volna a baloldalnak huszonhárommilliórománoznia meg oly hosszú időn át a teljes érzéketlenségre, sőt ellenségességre kondicionálnia a szavazóikat a határon túli magyarsággal szemben. Mert így ez a megmozdulás egyelőre nagyon kevés és nagyon hiteltelen.

Ami pedig az esemény sajtóvisszhangját illeti, a tüntetésekről máskor oly lánglelkűen beszámoló, sok esetben élőben, percről percre közvetítő Index, 444, HVG, 24.hu és társaik ismét csúfosan leszerepeltek. Náluk sokáig egy betűt nem olvashattunk a rendezvényről, van olyan média, ahol azóta sem. Persze nehéz helyzetben vannak, hiszen a határon túli magyarok ügye ellentétes mindazzal, amit mindig is képviseltek, összeegyeztethetetlen az általuk tolt narratívával, a szavazók eddigi befolyásolásának irányával.

Ráadásul marha ciki is lett volna megmutatni a létszámot, hiszen itt még a szokásos néhány száz ember sem gyűlt össze, akiket az eddigi tüntetéseken lehetett úgy fotózni, hogy tömegnek látsszanak. Úgyhogy az Index és társaik, a máskor oly büszke »őrkutyák« most inkább kutyagumivá váltak a fűben, úgy lapítottak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117653