Azonnali béremelést sürget az LMP

2017. szeptember 13. 14:07

Béremeléseket és a kis- és közepes vállalkozások terheinek csökkentését szorgalmazza az LMP.

Azonnali béremelést, az adórendszer átalakítását, a kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) terheinek csökkentését, valamint az uniós források hatékonyabb felhasználását, vagyis teljes gazdaságpolitikai irányváltást sürget az LMP. 

Frakcióvezető-helyettesük, Schmuck Erzsébet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: a kabinet csak a szimbolikus ügyekben aktív – mint a lex Heineken kérdése –, a hazai munkavállalók vagy a kkv-k helyett azonban rendre a multik érdekét képviseli. 

Példaként hozta, hogy több mint egy éve várnak a kereskedelmi dolgozók a vasárnapi dupla pótlék vagy a korlátozott berendelhetőség előírására.

A politikus kérdést kapott azzal kapcsolatban: pártjának társelnöke bocsánatot kér-e a koraszülötteket segítő alapítvánnyal kapcsolatos kijelentéseiért. Schmuck Erzsébet azt felelte: Hadházy Ákosnak nincs miért bocsánatot kérnie, hiszen ő a legkiszolgáltatottabb, legérzékenyebb piciny lények problémáira hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy vannak projektek, amelyekből Fidesz-közeliek több tízmillió forintos haszonra tesznek szert. Szavait kiforgatták – folytatta –, hiszen arra mutatott rá: elfogadhatatlan, hogy a koraszülötteket szolgálni hivatott uniós forrásokat másra használják fel.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117634