​Juncker ötlete az euróról teljesen abszurd

2017. szeptember 13. 23:44
Anja Ettel
Die Welt

Juncker javaslata volna a legrövidebb út ahhoz, hogy az egységes Európa álmát egy soha véget nem érő rémálommá változtassuk.

„Ebben a helyzetben ahhoz, hogy az eurozóna államainak száma tovább növekedjen – ahogyan arra Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban teljesen komolyan felszólított, beleszámítva a képletbe az olyan tagállamokat mint Románia vagy Bulgária –, annyira abszurd, hogy valóban feltehetjük maunknak a kérdést: melyik távoli bolygón töltötte az elmúlt pár évet Juncker Kapitány, és az általa vezetett EU-Űrhajó?

A bevándorlók helyzetének megoldatlansága közepette valóban a schengeni övezetet kéne kiterjesztenünk? Az Európai Központi Bank több milliárd dolláros hitelfelvétele közben biztos a monetáris politika működési területét kéne bővítenünk?

És vajon az Európai Valutaalap csak egy újabb mentőöv lenne, melyből a politika megvalósíthatatlan vízióit finanszíroznunk kellene? De mindenekelőtt: amikor Európa a legnagyobb krízisének közepén áll, valóban az euró minél több országban való bevezetésére van szükség?

Sajnos meg kell állapítanunk: ez volna a legrövidebb út ahhoz, hogy az egységes Európa álmát egy soha véget nem érő rémálommá változtassuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117661