Az arany nyomában

Tovább szorul a hurok Czeglédy Csaba körül

2017. szeptember 12. 18:38

Vagyonnyilatkozati eljárás indul Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi ellenzéki képviselő ellen, aki a gyanú szerint 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A szombathelyi önkormányzat jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vagyonnyilatkozati eljárást indított a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben, ahogy azt a bizottság elnöke közölte kedden a sajtótájékoztatón.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) elmondta: az eljárást Balassa Tibor (Jobbik) kezdeményezte, miután a sajtóból értesült arról, ügyészi nyilatkozat alapján, hogy a Czeglédy Csaba nevén lévő széfben befektetési aranyat találtak és foglaltak le.

Hozzátette: a vagyonnyilatkozati eljárást zárt ülésen tárgyalta a bizottság, az ülésen a bejelentő Balassa Tibor nem vett részt.

Takátsné Tenki Mária tájékoztatása szerint a bizottság határozatot hozott arról, hogy egyetért a vagyonnyilatkozati eljárás folytatásával, egyben felkérte arra, forduljon levélben a Csongrád Megyei Főügyészséghez, kérjen információt arról, hogy Czeglédy Csaba a széfet mikor nyitotta, magánszemélyként vagy ügyvédként, esetleg természetes személy vagy jogi személy meghatalmazottjaként járt-e el a széf megnyitásakor.

Továbbá kérik a főügyészség állásfoglalását arról, hogy kiadható-e bármilyen okirat az arany tulajdonjogának tisztázására.
Hozzáfűzte azt is: a bizottság felkérte, hogy szólítsa fel Czeglédy Csabát arra, hogy nyilatkozzon arról, kié az arany.

Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a sajtótájékoztatón ismételten felszólította Czeglédy Csabát, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a Fidesz önkormányzati frakciója az elsők között (még júniusban) szólította fel lemondásra a 2017 júniusa óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát.

Hozzátette: Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármesternek nincs jogi alapja arra, hogy Czeglédy Csaba mandátumát visszavonja, azt a képviselőnek kellene visszaadnia.

A gyanú szerint a 2013 és 2016 között működő és Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet az állami költségvetésnek összesenm az eddigi adatok szerint, 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Czeglédy Csaba ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117607