Római-part

LMP: Tarlós népszavazása kommunikációs trükk

2017. szeptember 12. 14:28

Csárdi Antal LMP-s fővárosi közgyűlési képviselő kijelentette: pártja támogatja a római-parti gátról szóló népszavazást, ám Tarlós kedvezményezésével még nem dőlt el, hogy valóban megrendezik-e.

Bár az LMP kiáll a római-parti mobilgát elhelyezéséről szóló népszavazás mellett, fővárosi közgyűlési képviselőjük szerint azzal, hogy ezt a főpolgármester kezdeményezi, még nem dőlt el a kérdés. Csárdi Antal kedden az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: ne dőljünk be Tarlós István főpolgármester kommunikációs trükkjének, ugyanis a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés eddig minden, az ügyben kezdeményezett referendumot lesöpört. 

A politikus úgy ítélte meg: egy budapesti szintű ügydöntő népszavazás lehetőséget adna a társadalmi párbeszédre, amelyből szerinte az derülne ki, hogy a part menti védmű, amely ugyan a teljes öblözetet védené, 55 ezer ember biztonsági szintjét csökkentené a 70 hektáros ártérre építkező mintegy ezer ember biztonságáért. 

Csárdi Antal emlékeztetett arra is: a Fővárosi Választási Bizottság korábban már elutasított az ügyben egy népszavazási kezdeményezést arra hivatkozva, hogy a fővárosi közgyűlés egy határozatában már kijelölte a part menti nyomvonalat. A határozatot jelenleg a Kúria vizsgálja, és ha arról a következő közgyűlésig nem hoz döntést, a fővárosi képviselőtestületnek azt vissza kell vonnia – tette hozzá.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117593