Szakmailag felkészültek

Gyurcsány: Lesz összefogás Orbán ellen

2017. szeptember 12. 19:24

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke arról beszélt Dunaújvárosban, hogy az ellenzéki pártok között nincs nagy különbség, az Orbánnal szembeni összefogás pedig létre fog jönni.

„Előbb-utóbb lesz választási megállapodás a demokratikus ellenzék pártjai között” – hangoztatta a Demokratikus Koalíció elnöke kedden Dunaújvárosban, az „Orbán vagy Európa? Válassz!” kampány keretében indított országjárásának első állomásán.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: mindegyik baloldali párt élesen szemben áll az orbáni rendszerrel, szakmailag valamennyien felkészültek, és a pártok között nagy különbség abban sincs, hogy mit tennének kormányra kerülve. 

A demokratikus ellenzéket az élet összezárta egy nagy társasházba, ahol el kell viselni a másikat, és ezt a többi pártnak is fel kell ismernie - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve: ha nem lesz mind a 106 egyéni választókerületben ellenzéki megállapodás, az a Fidesz malmára hajtja a vizet a 2018-as parlamenti választáson.

Gyurcsány Ferenc szerint a Jobbik, de főleg annak elnöke komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy radikális pártját konszolidálja, de "egy szájból víz és tűz nem jöhet". A Jobbikkal „eszük ágában sincs” semmilyen alkut kötni, mert világlátásuk és szemléletük nem illeszthető a demokratikus erőkéhez – fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus, volt kormányfő kijelentette, hogy kormányváltás esetén az oktatásban könnyű lesz gyors változásokat elérni. Mint mondta, sokkal nehezebb lesz rendet tenni az egészségügyben, mert jelenleg drámai a helyzet, az ágazatból sok pénz hiányzik, de egy választási ciklus alatt jobb lehet az ellátás, rövidebbek lehetnek a várólisták, és a dolgozók is „megfizetettek” lehetnek.

Gyurcsány Ferenc gyors változásokat vár a média világában is, ahol „pártpropaganda-gépezet” helyett színes, demokratikus és „a hatalmat ellenőrző” médiát fognak kialakítani. A bérekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy állami beavatkozással is csak óvatos emelés képzelhető el, miközben a nyugdíjak esetében sem drasztikus emelést, sem 13. havi juttatást nem ígérnek, mert nem lesz rá pénz.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117610