Akiért a csengő szól

2017. szeptember 12. 19:13

Farkas Réka
Háromszék

Évek, évtizedek óta nem ünnep már a tanévkezdés Romániában, sokkal inkább gondok tornyosulása diáknak, szülőnek, tanárnak egyaránt. Félő, hogy e miniszterrel, csapatával és a szociáldemokrata oktatáspolitikával a jövő a múltnál is sötétebb lesz.

„Nincs értelme felsorolni, milyen hiányosságokkal kezdődik az új iskolai esztendő, számtalanszor szóltunk már a tankönyvhiányról, az engedély nélküli intézményekről, azokról, ahol építőtelep fogadta tegnap is a diákokat. Reform reformormot követett, de a tantervek egyre zsúfoltabbá váltak, a nagy szavaknál tovább senki nem jutott a modern oktatás megalapozásában. Hiába változott meg körülöttünk a világ, ugyanazt az információhalmazt sulykolják a gyermekek fejébe, mint húsz-harminc évvel ezelőtt szüleikébe.

(...)

Liviu Pop pedig sértetten mutogat az előző kormányra, őket okolja a jelen hiányosságaiért. No meg számtalan elődjéhez hasonlóan ő is új oktatási törvényt ígér. Ezt már nem sieti el, jövő szeptemberben kívánja közvitára bocsátani, parlament elé küldeni. Hogy mi áll majd benne? Az elmúlt hetek, hónapok tapasztalata alapján sok jót nem remélhetünk.
 
Évek, évtizedek óta nem ünnep már a tanévkezdés Romániában, sokkal inkább gondok tornyosulása diáknak, szülőnek, tanárnak egyaránt. Félő, hogy e miniszterrel, csapatával és a szociáldemokrata oktatáspolitikával a jövő a múltnál is sötétebb lesz. És tovább sokasodik az áldozati nemzedékek sora...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117609