Végre!

2017. szeptember 8. 11:29

Tálos Lőrinc
Reflektor

Szél Bernadett nem egyszerűen az egyik kispárt miniszterelnök-jelöltje. Nem is a legerősebb kispárt miniszterelnökjelöltje, hanem az ellenzék legalkalmasabb miniszterelnökjelöltje.

„Szél Bernadett nem egyszerűen az egyik kispárt miniszterelnök-jelöltje. Nem is a legerősebb kispárt miniszterelnökjelöltje, hanem az ellenzék legalkalmasabb miniszterelnökjelöltje. Vegyük végig. Ott van a Feri (tudod melyik, tudod milyen). Feri mellett felhozható, hogy hívei valóban hívek. Ellene szól azonban, hogy vasbetonból épített plafon áll felette. Megjelenése azonnal visszakergeti az elégedetleneket a Fidesz táborába, változás nem várható tőle, sőt egyszemélyben Orbán hatalmon maradásának záloga.

Aztán van Botka, aki nem egyszerűen a Demokratikus Koalícióval és Gyurcsány Ferenccel, mint természetes partnerével vív harcot, hanem a saját pártjával is. Azért ezt minden vármegyében öntökönlövésnek hívják. Már most ki lehet mondani, hogy az MSZP lesz a 2018-as választási kampány lúzere. A miniszterelnök-jelölt, amelyet saját pártja sem támogat egyhangúan. Ezen az sem segít, hogy Botka feltalálta az összefogás egy egészen formabontó formáját, amely szerint ő indul és mindenki más lépjen vissza, monnyonle.

A Vona Gábor feletti vasbetonplafon nem saját jogon, hanem a saját pártja révén jár neki. Vannak falak, amelyeket a cukiságkampány sem tud áttörni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117422