A demokraták elárulása

2017. szeptember 7. 17:59

Vásárhelyi Mária
168 Óra

Miközben a választópolgárok többsége átlát a kormánypártok fondorlatos és hazug politizálásán, és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekben az ellenzéki pártokkal ért egyet, mégsem sikerül mindezt támogató szavazatokká konvertálni.

„Kevés beszédesebb bizonyítéka van az ellenzéki politizálás kudarcának, mint az a tény, hogy miközben a választópolgárok többsége átlát a kormánypártok fondorlatos és hazug politizálásán, és az ország jövőjét érintő legfontosabb kérdésekben az ellenzéki pártokkal ért egyet, mégsem sikerül mindezt támogató szavazatokká konvertálni.

A választópolgárok több mint kétharmada – az évek óta tartó, fokozott habzású kormányzati propagandakampányok ellenére – tisztában van vele, hogy Magyarország eminens érdeke, hogy az EU tagja maradjon, a többség nem dőlt be a jótékony keleti szél kormánypártok által sulykolt propagandájának, és átlát a határon túli magyarok választójoga mögötti szavazatvásárlási szándékon. A többség tudja, hogy a paksi beruházás a Fidesz-klientúra önös érdekeit szolgálja, ellenzi a kormánypártok oktalan és pazarló presztízsberuházá­­sait, érzékeli a mindent beborító kormányzati korrupciót, és jobban utálja az Orbán-stróman Mészáros Lőrincet, mint a lassan egy évtizede az ország összes kudarcáért bűnbakká tett Gyurcsány Ferencet. Az ellenzéki pártok támogatottsága mindezek ellenére jottányit sem növekedett az elmúlt években.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117376