Brüsszel egyirányú szolidaritása

2017. szeptember 7. 11:48

Petrin László
Magyar Idők

Tűrhetetlen az a helyzet, hogy az európai polgárok biztonságát továbbra is szinte kizárólag csak a magyar adófizetők finanszírozzák!

„Mindezek ellenére a brüsszeli adminisztráció magára hagyta hazánkat az illegális migrációs áradattal szembeni küzdelmében. Pedig vitán felüli, hogy az uniós határok védelme elválaszthatatlan az európai szolidaritás ügyétől. A kerítés megépítésével, valamint háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk a többi tagállamot is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben. Tűrhetetlen az a helyzet, hogy az európai polgárok biztonságát továbbra is szinte kizárólag csak a magyar adófizetők finanszírozzák!

Az uniós határok megvédése idáig 270 milliárd forintunkba került. Az elmúlt két esztendőben ezt a magyar költségvetés számára komolynak számító, előre nem kalkulálható terhet hazánk, némi alamizsnaszintű juttatástól eltekintve, szinte teljesen egyedül viselte. Tovább már nem odázható el, hogy Olaszországhoz, Görögországhoz, Spanyolországhoz és Bulgáriához hasonlóan a közös európai érdekeket és értékeket szolgáló rendkívüli költségek viseléséből az unió is kivegye a részét. Hiszen a bizottság néhány országnak anyagi segítséget nyújt. Görögország a számára megítélt egymilliárd euró felét már megkapta, Olaszország számára is megkezdődött a 656 millió euró folyósítása. Bulgária 100 millió euróban részesül. Elérkezett az idő, hogy Magyarország is anyagi támogatást kapjon.

A balliberális papagájkommandó által oly sokat emlegetett európai szolidaritás éppen egyik legfontosabb feltétele az uniós jogszabályok betartása, jelen esetben a schengeni határok védelme. Magyarországgal ellentétben számos ország fittyet hány a schengeni határőrizetre vonatkozó szabályokra. Magyarország, amikor a közös határok védelméhez haladéktalanul hozzálátott, azt tettekkel és nem kéréssel kezdte. Ez az egymás iránti szolidaritásnak az alapvető mértékegysége, amikor mi, magyarok nem mérlegeltünk, nem méricskéltünk, hogy ez megéri-e nekünk és vajon mennyibe is fog ez kerülni nekünk. Hanem időt nem vesztegetve és költségeket nem kímélve azonnal hozzáláttunk az uniós határvédelem kiépítéséhez. Az igazságosság és a szolidaritás jegyében tehát indokolt, hogy az unió is kivegye részét a magyar határvédelem költségeiből.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117348