4 dolog, ami miatt nevetséges, amikor a Fidesz ellenzéki erőszakkal riogat

2017. szeptember 5. 11:37

Jámbor András
Kettős Mérce

Mind-mind a politikai tér által létrehozott erőszakos cselekmények voltak.

„Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy az erőszak ha minimális szinten is, az elmúlt 7 év ellenzéki eseményein is jelen volt. Ott volt a Fidesz-székházat a netadós tüntetések idején megdobáló, bár személy elleni erőszakot el nem követő tömegben, és ott volt az elmúlt időszak tüntetésein rendszeressé váló, rendőrökkel szembeni nyomakodásban is. Még ha ez a nyomakodás nem is a másik fizikai bántalmazására ment ki.

És van előképünk az ellenzéki tehetetlenség erőszakba fulladásáról is. Méghozzá nem úgy, ahogy az elmúlt 7 évben láthattuk. Gondoljunk csak a TV-székház ostromára, vagy az azt követő tüntetésekre (és akkor az állami erőszakmonopóliummal való akkori visszaélésekről ne is beszéljünk), az akkori kormánytagok ellen elkövetett kisebb támadásokra, a Hollán Ernő utcai jegyiroda bedobására, vagy épp a szélsőjobboldal más erőszakos cselekményeire. A devecseri kődobálásra és a szélsőjobbos félkatonai szervezetek más erőszakos fellépéseire, vagy a cigányok elleni sorozatgyilkosságra, ami már bizonyos értelemben más téma, hiszen nem a nyilvánosságban történő politikai esemény.

Mégis, erre is, ahogyan a fentiekre is igaz, hogy mind-mind a politikai tér által létrehozott erőszakos cselekmények voltak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117205